Bizarna povreda
5

Bivši igrač Lazija: Di Canio je pustio bijesnog psa na mene, mjesec dana sam bio povrijeđen

K. H.
Gaby Mudingayi (desno) (Foto: EPA-EFE)
Gaby Mudingayi (desno) (Foto: EPA-EFE)
Bivši nogometaš Lazija Gaby Mudingayi nakon mnogo godina otkrio je način na koji se povrijedio prije prvog derbija protiv Rome otkrivši da je za sve kriv njegov saigrač Paolo Di Canio i njegove neslane šale.

On je u intervju za Sky Sport Italia otkrio da je Di Canio znao da se boji pasa te da je upravo zbog toga pozvao nove igrače u svoj dom, nakon čega je osjetio najveći strah u životu.

"Bojim se pasa i Di Canio je to znao. Nekoliko dana prije našeg prvog derbija protiv Rome u sezoni, on je pozvao sve nove igrače u svoj dom. To smo bili Belleri, Igli Tare, Valon Behrami i ja. Svi su znali o čemu se radi", ispričao je Mudingayi.

Mudingayiju je odmah bilo jasno o čemu se radi, a prvi put kada je izgubio pažnju na psa, on ga je napao i ugrizao.

"Ušli smo unutra, a u bašti je bio vezan pas koji je lajao kao lud, djelovalo je da je bijesan i rekao sam momcima da se sklonimo na drugu stranu. U međuvremenu, okrenem se, ne vidim šta se događa i osjetim kako nešto skače na mene", prisjetio se Mudingayi pa nastavio:

"Počeo sam vrištati: 'Pas me ugrizao, pas me ugrizao'. Di Caniju je sve to bilo smiješno, a toliko sam se uplašio da sam povukao nogu i iskidao mišić. Bio sam povrijeđen narednih mjesec dana, a naravno da je sve ostalo među nama. Zamislite šta bi bilo da je trener saznao kako sam se povrijedio", ispričao je ovaj nogometaš.

Mudingayi je ispričao da su ga ljudi od prvog trenutka kada je potpisao za Lazio upozoravali da je teško igrati za taj klub i da su navijači rasisti, ali da se on od prvog dana osjećao kao dio porodice.

Za kraj je dodao da nikada neće zaboraviti meč protiv Real Madrida na ispunjenom Olimpicu te i da danas danas osjeća da ga navijači vole.