Blizu Stare dame
130

Bivši generalni direktor Juventusa: Ronaldo je već prošao ljekarske preglede u Minhenu

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Bivši generalni direktor Juventusa Luciano Moggi otkrio je u izjavi za talijanske medije da mu njegovi izbori govore kako je transfer Cristiana Ronalda u redove Stare dame završena stvar te da je on novi igrač prvaka Italije.

Podsjećamo, španska Marca je prije nekoliko dana objavila ekskluzivnu informaciju da je Juventus spreman platiti 100 miliona eura za usluge zvanično najboljeg igrača svijeta, a kako se priča sve više širi, tako je transfer Portugalca u Torino sve izvjesniji.

Moggi, bivši generalni direktor Juventusa, pozivajući se na svoje izvore istakao je da je Juventus želio sve odraditi u tajnosti te kako je Ronaldo već obavio ljekarske preglede u Minhenu.

"Ronaldo je već potpisao za Juventus. Prošao je ljekarske preglede u Minhenu. Sve su željeli odraditi u tajnosti i čini se da su uspjeli. Ipak, moji izvori su mi otkrili da je sve završeno i da je on novi igrač Juventusa", rekao je Moggi.

Podsjećamo, Ronaldo je odmah nakon finalne utakmice Lige prvaka između njegovog Real Madrida i Liverpoola najavio odlazak iz kluba, nakon čega su se strasti malo smirile, a odlaskom Zinedinea Zidanea s klupe Kraljevskog kluba bilo je izvjesno da bi neke najveće zvijezde mogle otići iz Madrida.

Na sve to, treba dodati i činjenicu da je Ronaldo nakon utakmice protiv Juventusa iz prošle sezone, a u kojoj je postigao dva pogotka Staroj dami, rekao da je od malih nogu navijač Juventusa i da se osjećao sjajno u trenutku kada su mu navijači Stare dame aplaudirali.