Nogomet
10

Biti ili ne biti za Građane: Nasri uvjeren da ću u slučaju neuspjeha City mijenjati tim

Klix.ba
Foto. EPA
Foto. EPA
Susret s Bayernom u okviru Lige prvaka za menadžera Manchester Cityja, Manuela Pellegrinija, ali i za nogometaše, je biti ili ne biti.

Građani su iz četiri susreta izvukli samo dva boda, tako da je pobjeda protiv moćnih Bavaraca imperativ ukoliko žele nastaviti san o nastavku takmičenju među nogometnom elitom Evrope.

Svjestan je toga i Samir Nasri. Francuz je, kako se navodi na oficijelnoj klupskoj stranici, uvjeren da će budućnost igrača biti neizvjesna ukoliko City ne uspije osigurati nastavak takmičenja u Ligi prvaka.

"Moramo nešto uraditi ili će sljedeće godine u Cityju biti novi igrači, bit će novo sve, jer tako funkcioniraju stvari u velikim klubovima. Kada se uzme u obzir koliko zarađuju nogometaši, ne kvalificirati se u naredni krug bi bio veliki promašaj", rekao je Nasri.

Nogometaši Cityja su pod velikim pritiskom jer posljednjih godina ne ostvaruju uspjeh u Ligi prvaka. Međutim, Pellegrini vjeruje da nije sve izgubljeno.

"Ne osjećam neki poseban pritisak. Jako je važno za klub da igra dobro u Evropi, to je jedan od ciljeva, napredak svake godine. Vidjet ćete tim koji se bori do samog kraja i nadamo se da ćemo nastaviti svoj put u Ligi prvaka," kaže Pellegrini.

City večeras najvjerovatnije neće moći računati na bh. reprezentativca Edina Džeku zbog povrede.