Kup BiH
0

Bit će zanimljivo u Sarajevu i Mostaru

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Danas će se odigrati sedam uzvratnih utakmica osmine finala Kupa BiH. Zrinjskom na noge dolazi Sarajevo. Prvi dvoboj na najvećem bh. stadionu završen je rezultatom 1-1, pa su Mostarci u blagoj prednosti. Ipak, otežavajuća okolnost za "plemiće" predstavljat će činjenica da strateg Dragan Jović ne može računati na sedam igrača. S druge strane i bordo tim neće biti kompletan. Naime, put Hercegovine nisu krenuli Janjoš i Ihtijarević, a upitni su nastupi Hadžića i Torlaka. Ohrabrenje za bordo navijače predstavlja povratak Alena Škore koji je preskočio okršaj sa Zvijezdom zbog kartona.

Nakon 0-0 u Vrapčićima Željezničaru na megdan stiže Velež. Svi ljubitelji nogometa u glavnom gradu BiH očekuju interesantan i otvoren meč. U udarnu postavu tima sa Grbavice uskočio je Denis Selimović, dok će kod Veleža posljednji bedem biće jači za Kneževića i Asima Škaljića. Zbog povrede ovaj sudar propušta nekadašnji igrač "plavih" Admir Kajtaz.

Slavija će u Istočnom Sarajevu prokušati nadoknaditi minus od jednog gola sa Bilinog polja. Prvi šef struke aktuenog osvajača Kupa, Milomor Odović, najavljuje ofanzivnu igri od prve minute. Zeničanima će zbog povrede nedostajate nekoliko igrača, što će im dodatno otežati posao.

Sloboda na Tušnju očekuje okršaj sa Travnikom. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Piroti semafor je pokazivao 1-1. Sigurno je da će izabranici Nermina Hadžiahmetovića pokušati u ranoj fazi utakmice postići pogodak, te na taj način doći u prednost. No, "veziri" su sa mnogo optimizma i samopouzdanja otputovali u Tuzlu.

Rudar iz Prijedora je u prvm dvoboju protiv Sloge (iz Gornjeg Vakufa) slavio 2-1. U uzvratu bi samo trebali potvrditi svoju nadomoć. Popravni ispit imat će Modriča koja je na svom travnjaku poražena od Sloge iz Doboja, bilo je 2-1.

Široki Brijeg će odmjeriti snage sa Borcem. Lider prvenstva slavio je u Banjaluci 2-0, no u timu sa Pecare i pored velikog respekta sa kojim dočekuju goste, vjeruju da mogu nadoknaditi minus i preskočiti ovu prepreku.

Olimpik će sutra ugostiti Leotar. Dvoboj u gradu na Trebišnjici završio je visokom pobjedom izabranika Borčeta Sredojevića, bilo je 3-0. Za "vukove" nema puno filozofije, ukoliko žele eliminisati nekadašnje prvake BiH moraju krenuti agresivno od prve minute.

Parovi i satnica

Srijeda Zrinjski – Sarajevo 15 sati Željezničar – Velež 18 sati Slavija – Čelik 15 sati Sloboda – Travnik 15 sati Rudar – Sloga G. Vakuf 15 sati Sloga Doboj – Modriča M. 15 sati Široki Brijeg – Borac 18 sati

Četvrtak Olimpik – Leotar 15 sati