Podijelili poklone
0

FOTO+VIDEO / Biščević i Zeba se družili s mališanima u OŠ Grbavica 1

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U petak su u ime FK Željezničar marketing menadžer Bulend Bišćević i igrač Zajko Zeba posjetili OŠ Grbavica 1, gdje su učenicima govorili o klubu sa Grbavice, podijelili im prigodne poklone i pozvali u goste na stadion Grbavica.

Biščević i Zeba su se u dvorani OŠ Grbavica 1 družili sa oko 100 osnovaca. Na početku druženja je kratkom prezentacijom predstavljen historijat FK Željezničar nakon čega su učenici postavljali pitanja.

Osnovce je najviše zanimalo da li će Željezničar osvojiti duplu krunu, a Zeba im je obećao kako će sa svojim saigračima učiniti sve kako bi se to ostvarilo. Učenici su pokazali i da poznaju igrače koji sada nastupaju u reprezentaciji BiH, a koji su igrali u FK Željezničar. Sjetili su se Edina Džeke, Sanela Jahića, Semira Štilića i Ibrahima Šehića, koji su na Grbavici počeli svoju karijeru i postali uspješni igrači.

Osim toga, učenici su svoje goste pozdravili sa nekoliko pjesama koje navijači Željezničara pjevaju tokom utakmica.

Dvojac iz tabora Plavih je napomenuo učenicima da škola i sport idu zajedno, a predano učenje su istakli kao najvažniji faktor. Otkrili su planove za skoro osnivanje ženske selekcije FK Željezničar, kako bi i djevojčice koje vole fudbal mogle trenirati i pokazati svoje znanje.

Biščević i Zeba su djeci poklonili magazin FK Željezničar, kako bi bili upoznati s klubom. Pozvali su ih da budu gosti na stadionu Grbavica, prisustvuju treningu i druže se sa prvotimcima i trenerom Amarom Osimom. Na kraju su se zahvalili upravi škole i obećali da će svojim projektima nastaviti afirmisati sport i mlade usmjeriti na pravi put.