Trenutno bez kluba
20

Bio je zvijezda Reala i jedan od najboljih na svijetu: Ko god da me potpiše, dobit će pravog ratnika

K. H.
Santiago Solari i Isco
Santiago Solari i Isco
Španski nogometaš Isco prije nekoliko godina bio je jedan od najboljih vezni igrača na svijetu, a danas je daleko od najbolje scene, bez kluba i živi s nadom da može oživjeti svoju karijeru.

Isco je s Real Madridom osvojio pet trofeja u Ligi prvaka, tri puta je bio prvak Španije, a ukupno je u 353 nastupa za Kraljevski klub postigao 53 pogotka.

Iako je još uvijek relativno mlad i sa svojih 30 godina bi trebao biti u najboljoj formi, trenutno je bez kluba. Kaže da su mu posljednje godine u Realu bile izuzetno teške, a najviše zbog odnosa koji je trener Santiago Solari imao prema njemu.

"Kad je Solari došao u klub, ja sam prestao da postojim. Niko mi nije objasnio zašto više ne igram. Sjećam se da sam igrao u Kupu, a nekoliko dana kasnije sam protiv Rome bio na tribini. Nisam imao ničiju podršku. Solari bi me vodio na putovanje i ostavljao na tribini, nisam ni na klupi bio", započeo je Isco intervju za Marcu pa nastavio:

"Trebao sam odmah otići, ali teško je napustiti Real. Ne znam. Nakon jedne utakmice u kojoj me poslao na tribine bez ikakvog razloga, dobio sam poziv od njega. Rekao mi je da sam trenirao dobro i da će mi ukazati povjerenje. U narednoj utakmici opet tribine. Ne znam je li me na taj način ismijavao."

Priznaje da je imao ponudu Barcelone, ali da nije mogao izdati Real i napraviti takav transfer.

"Zvao me Bartomeu, predsjednik Barcelone koja je tad imala novaca. Puno su mi obećali, ali ja nisam mogao izdati Real, ni za svo zlato svijeta. Sad tražim klub, a ko god da me potpiše, dobit će pravog ratnika", zaključio je Isco.

Isco je u Real Madrid stigao 2013. godine iz Malage u transferu vrijednom 30 miliona eura, a s ovim klubom tokom devet godina osvojio je sve što se osvojiti može u klupskom nogometu