Safet Sušić za Sarajevo-x.com
0

"Bilić mi je rekao da moramo biti oprezni sa Bjelorusijom"

Razgovarao: Edin Isanović
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Odmah nakon žrijebanja grupa za EP 2012 uspjeli smo dobiti izjavu šefa državne nogometne selekcije BiH, Safeta Sušića. U kratkoj izjavi specijalno za Sarajevo-x.com Sušić ocjenjuje današnji žrijeb i poziciju BiH, ali i suparnike u grupi D u kojoj je naša nacionalna reprezentacija.

Na pitanje da li je zadovoljan, Susić odgovara: "Stalno sam napominjao da želim izbjeći Španiju, Holandiju i Portugal iz prvog šešira. Na svu sreću moja želja se ostvarila. Drugo, htio sam da izbjegnemo sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije i to smo uspjeli. Sve u svemu, zadovoljan sam."

O suparnicima u grupi bh. selektor kaže: "Sve selekcije zaslužuju maksimalan respekt. O Francuskoj se manje više sve zna. Rumunija je izuzetno kvalitetna, bez obzira na posljednje rezultate. Ne smijemo ih potcijeniti. Evo upravo sam razgovarao sa Slavenom Bilićem. Podvukao je da moramo biti oprezni u dvobojima sa Bjelorusijom koja je sa Hrvatskom bila u grupi za Svjetsko prvenstvo. Albanija također zaslužuje maksimalan respekt. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet i da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo".