"Bayern Insider"
39

Bild otkriva sve detalje: Kako je Salihamidžić "natjerao" Flicka da ode iz Bayerna

K. H.
Hansi Flick i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hansi Flick i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Njemački list Bild nastavlja otkrivati stvari iz sada već bivše svlačionice Bayerna, a sada su objavili informacije koje možda daju objašnjenje zbog kojeg je Hansi Flick napustio klupu ovog kluba.

Flick je napustio Bayern na kraju prošle sezone i preuzeo je kormilo nogometne reprezentacije Njemačke, a iako je u javnosti sve predstavljeno kao da je došlo do mirnog razlaza trenera i kluba, Bild sada otkriva da u Bayernu situacija i nije bila tako bajna.

Oni su opisali kako je u aprilu ove godine žestoka kriza tresla Bayern, a sve se desilo nakon navodnog sukoba Flicka i Salihamidžića koji je obavljao funkciju sportskog direktora.

Njemački novinar Christian Falk u svojoj knjizi "Bayern Insider" navodi kako je Salihamidžić "lagao" Flicku obećavajući mu igrače koje želi, a bez stvarne namjere da mu ih kupi.

"Flick je bio ljubitelj Time Wernera i razgovarao je s njim o dolasku u Bayern. Klub je ipak prihvatio prijedlog Salihamidžića da se kupi Sane iz Manchester Cityja za 50 miliona eura. Flick je želio dovesti i Havertza iz Bayera, ali ga nije tražio zbog prevelike odštete. U pregovorima s klubom je bio i Mario Gotze, no rukovodstvo je odbilo mogućnost njegovog povratka, a odbili su i dovođenje Draxlera iz PSG-a", piše u pomenutoj knjizi.

Navode kako je Flick uglavnom samo tražio igrače, ali da ih nije dobijao.

"Tražio je Bakua na desnom beku prije nego je otišao u Wolfsburg, a iako je cijena bila 10 miliona eura, klub je doveo Sarra iz Marseillea za osam miliona eura. Šest mjeseci ranije Flick je tražio Henrichsa, ali je on odbijen i doveden je Alvaro Odriozola. Flick je želio dovesti i Maiera, Mayera i Doda, no i u tome nije uspio, a jedino mu je klub ispunio želju i doveo Choupo-Motinga i Tiaga Dantasa", otkriva se u knjizi.

Za kraj dodaju da je sve puklo nakon što klub nije uspio potpisati Calluma Hudson-Odoija i Sergina Desta, već su u klub došli Douglas Cousta i Sarr.