Nogomet
7

Bild: Bayern želi Hummelsa

Klix.ba
Mats Hummels (Foto: EPA)
Mats Hummels (Foto: EPA)
Njemački Bild tvrdi da je Bayern Minhen započeo pregovore oko dovođenja štopera Borussije Dortmund Matsa Hummelsa, a cifra koja se spominje kada je riječ o visini transfera je 30 miliona eura.

Isti list navodi da je i Barcelona zainteresirana za dovođenje Hummelsa, ali da sjajni štoper ne želi na Camp Nou. Pored Barcelone, interes za Hummelsa pokazali su Liverpool, Arsenal i Manchester United.

Nakon pobjede nad Herthom u polufinalu DFB Pokala, Hummels je za njemački Sky, govoreći o potencijalnom napuštanju Dortmunda, kazao da će uskoro donijeti vrlo tešku odluku.

"To je vrlo teška odluka i kada je konačno donesem, ljudi će shvatiti koliko je to teško za mene. Odredio sam datum, ali čuvam ga za sebe. Već nekoliko sedmica teže spavam", kazao je Hummels.

Ključnu ulogu u navodima Bilda ima otac Matsa Hummelsea koji je u svojoj izjavi spomenuo Bayern Minhen.

"Mats se susreće sa vrlo važnom odlukom u karijeri, u životu. Dortmund je ponovo jedan od vodećih klubova Evrope. tako da je odluka jako teška. Ako napusti Dortmund, otići će u jedan od pet ili šest najboljih klubova, a naravno da je jedan od njih i Bayern", kazao je Hummelsov otac.