Poznati suparnici u baražu
0

BiH na Portugal, Grčku, Rusiju ili Francusku

Sarajevo-x.com
Sa utakmice BiH - Španija (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
Sa utakmice BiH - Španija (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
Nakon sinoćnjih utakmica možemo i definitivno govoriti o mogućim suparnicima naše reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama.

Portugal je u posljednjem kolu savladao Maltu sa 4-0 i zadržao drugu poziciju u grupi jedan. U skupini dva Grčka je savladala Luksemburg 2-1, ali su ostali na drugom mjestu s obzirom da je Švicarska odigrala 0-0 sa Izraelom i objezbijedila odlazak na svjetsku nogometnu smotru.

Slovenci su u San Marinu trijumfovali 3-0 i osluškivali rezultat iz Poljske gdje je po njihovu žalost Slovačka slavila 1-0, te na taj način zadržala prvo mjesto. Rusija, koja je već ranije osigurala baraž odigrala je 1-1 sa Azerbejdžanom. U našoj grupi stvari su poznate.

Ukrajina je visokom pobjedom u Andori ostala na drugom mjestu u grupi 6 (sa bodom više od Hrvatske). Ostale dvije reprezentacije učesnice baraža su Francuska i Republika Irska. U petak 16. oktobra FIFA će saopštiti novu ranking listu, a trenutna situacija izgleda ovako (u zagradi trenutni plasman na FIFA-inoj listi).

Nositelji:

Rusija (6) Francuska (10) Grčka (12) Portugal (17)

Nenositelji:

Ukrajina (25) R. Irska (38) BiH (46) Slovenija (54)

Ostaje da vidimo može li Ukrajina (nakon pobjede nad Engleskom) i plasmana u baraž preskočiti Portugal. Ako se to desi zamijenili bi se na pozicijama za nositelje i nenositelje. Ime protivnika saznaćemo 19. oktobra, a dvomeč u dodatnim kvalifikacijama na programu je 14. i 18. novembra.