Nogomet
21

Bh. reprezentativac Boris Pandža na pragu Glasgow Rangersa

Klix.ba
Boris Pandža i Senijad Ibričić (Foto: Klix.ba)
Boris Pandža i Senijad Ibričić (Foto: Klix.ba)
Boris Pandža, reprezentativac BiH, mogao bi ovog ljeta pojačati škotski klub Glasgow Rangers.

Pandža je u protekle tri sezone branio boje belgijskog Mechelena i nakon isteka ugovora ovog ljeta, ostao je bez kluba. Međutim, kako sada stvari stoje, bh. reprezentativac mogao bi pojačati legendarni škotski klub.

Razgovori između stopera i predstavnika Rangersa već su obavljeni, a navodno je Saša Papac, bivši reprezentativac, bio posrednik u pregovorima.

Više od pola godine Pandža je proveo van nogometnih terena nakon teške povrede koljena, zbog koje nije otišao u ukrajinski Arsenal iz Kijeva prošle godine.

"Razgovarali smo prije nekoliko mjeseci i nikakav dogovor nije postignut. Od tada nisam čuo ništa od uprave Mechelena, što me malo razočaralo. Postoji velika šansa da napustim Belgiju. Ne mogu vam reći koji će to klub biti, ali će biti veći od Mechelena", kazao je Pandža, piše škotski The Herald.

Rangersi su već doveli sedam pojačanja u aktuelnom prijelaznom roku, a vjeruju da je Pandža u dobroj formi nakon teške povrede.

"Vjerujem da je moje koljeno jače za 50 posto nego prije povrede. Koštalo me je transfera u Ukrajinu, ali, dugoročno gledajući, tretman će mi dobro doći", dodao je bh. reprezentativac.

Rangersi su najtrofejniji nogometni klub na svijetu. Titulu prvaka Škotske su osvojili 54 puta, Kup 33 puta i Liga kup 27 puta. Čak u sedam sezona osvajali su sva tri trofeja.

Trenutno se nalaze u trećoj škotskoj ligi nakon što su se našli u velikim finansijskim problemima, a zbog velikog poreznog duga morao je proglasiti stečaj. Na sastanku predstavnika klubova Škotske lige odlučeno je da se ovaj slavni škotski klub seli u najnižu, četvrtu škotsku ligu koju su bez problema osvojili protekle sezone.