Nogomet
5

Bh. novinari osvojili četvrto mjesto na turniru u Bugarskoj

Klix.ba
Nogometna selekcija bh. sportskih novinara vratila se iz Bugarske, gdje su u gradu Bansko učestvovali na turniru medija Jugoistočne Evrope. Osvojili su četvrto mjesto.

Pehovi za ekipu iz BiH redali su se jedan za drugim. Najprije su otkazali ponajbolji "hakleri" među novinarima Jasmin Ligata, Denis Huseinbegović, Almir Šećkanović, Adnan Demić, a zbog poslovnih obaveza u Bugarsku nisu mogli krenuti dokazani majstori malog nogometa Oleg Lokmić, Amer Čulić, Edin Isanović, te korisni i zahvalni Emir Delić, Adis Hadžić, zatim Elvis Bunić, Nermin Kustura, Zatan Ćorović, Ajdin Kulenović, Harun Bošnjak i Goran Šumar.

Na ulasku u Bugarsku, na samoj granici ostali su bez golmana Nermina Bise, pa je na gol stao Enes Begičević, koji je sa 58 godina bio najstariji, ali najbolji veteran.

Kasnije se Bise priključio ekipi, ali se povrijedio Muhamed Bikić. Za bh. novinare dodatni problem bio je manji broj igrača, ali i to što su skoro sve ekipe imale pojačanja izvan medija. Propozicije su dozvoljavale po jedno pojačanje. Bugari su angažirali čak jednog bivšeg reprezentativca. Ipak i tako oslabljeni bili su tvrd orah svima.

Odmah po dolasku u hotel bh. novinari savladali su Rumune, kasnije i Makedonce i Grke. Poraženi su od Bugarske, Moldavije te od Crne Gore u meču za medalju.

Selekcija bh. novinara u timu je imala jednu damu. Alisa Suković, bivša reprezentativka BiH, sudija i prvotimka Mladosti iz Nević Polja bila je istinsko pojačanje. Asistirala je, pogađala i nagrađena je specijalnim priznanjem.

Sportske novinare su logističku podržali NSBiH, FK Sarajevo, Red Bull, Škafa...

Posebnu zahvalnost bh. novinari odaju Jasminu Bakoviću, Dini Begiću, Nijazu Merdanoviću, Denijalu Piriću, Fuadu Keči, Dini Čolakoviću, Dini Selimoviću, Fahri Karaliću...

Za selekciju sportskih novinara igrali su: Enes Begičević, Nermin Bise, Mirza Kolar, Bakir Tiro, Samir Šišić, Jasmin Škandro, Muhamed Bikić, Alisa Suković, Sinan Sinanović. Sa klupe je dirigirao Slaviša Vukašinović. Bh. novinari su imali podršku Igora Šukovića, novinara iz Crne Gore.