Nogomet
478

BH Fanaticosi stigli na Karaiskakis: Podrška je neupitna, čeka se vatra Zmajeva

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
BH Fanaticosi su atinskim metroom stigli na stadion Karaiskakis u Pireju gdje će Zmajevi večeras gostovati Grčkoj u jednoj od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nikada nije slavila u gostima protiv Grčke, a ovo je četvrti put da gostujemo zemlji Zeusa, Afrodite, Posejdona, Apolona...

Večeras će Zmajevi nošeni bezrezervnom podrškom BH Fanaticosa i ostalih vjernih bh. navijača iz svih dijelova svijeta pokušati po prvi put donijeti puni plijen iz Grčke.

BH Fanaticosi su do stadiona došli atinskim metroom u kojem su odjekivale navijačke pjesme, a na putu nije napravljen nijedan incident pri čemu nije korištena ni pirotehnika.

Na putu ka stadionu navijače nije pratila policija, ali kako procedura nalaže, policija je navijače dočekala na stadionu. Ipak, ni ona ih neće spriječiti da večeras budu 12. igrač našeg tima.

U Grčkoj smo igrali tri puta pri čemu smo dva puta gubili i jednom odigrali neriješeno. Upravo je taj posljednji put bio u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. kada smo na Karaiskakisu odigrali 0:0.

Za razliku od nas koji nismo slavili u Grčkoj, Grci su od tri gostovanja našoj zemlji upisali dvije pobjede i jedan poraz koji je stigao u navedenim kvalifkacijama za Mundijal 2014.

Susret Grčke i BiH u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine počinje u 20:45 sati, a utakmica se igra na stadionu Karaiskakis u Pireju.