Ponovo bez čestitke
1

BH Fanaticosi se obrušili na NS BiH i Džemidžića, reagovao i Nurkić: Problem će biti sve veći

D. P.
Najvatreniji bh. navijači ispred zgrade NS BiH (Foto: BH Fanaticos)
Najvatreniji bh. navijači ispred zgrade NS BiH (Foto: BH Fanaticos)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine, makar do trenutka pisanja ove objave, ponovo nije čestitao Dan nezavisnosti BiH i to je izazvalo žestoke reakcije javnosti.

Fanovi su prošle godine žestoko zamjerili što se na društvenim mrežama niko iz Nogometnog saveza BiH nije udostojio čestitati Dan nezavisnosti naše zemlje. U savezu su to ove godine ponovo "zaboravili".

No, ovoga puta reagovali su BH Fanaticosi koji za glavnog krivca vide Adnana Džemidžića, generalnog sekretara NS BiH.

"Čestitamo Dan nezavisnosti i ove godine na istu adresu, a posebno 'uvaženom' sekretaru Adnanu Džemidžiću. Kada nemate ni zrno karaktera, veoma je lagano da vas gaze struje kojima Bosna i Hercegovina kao uspješna država nije cilj. Sretno da bude, crknite od muke", stoji u saopćenju BH Fanaticosa i na kraju se ono adresira Nogometnom savezu BiH.

Ubrzo je reagovao i najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji navodi da bi ovo mogao biti sve veći problem u budućnosti.

"Jesu li nam ove godine čestitali 1. mart iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine? Bojim se da će ovo biti sve veći problem. Još malo pa će ovi, koji vode ovo, sami morati na tribine", naveo je Nurkić.

Podsjetimo, problem da čestita Dan nezavisnosti našoj zemlji nije imao ni slavni njemački nogometni velikan Schalke. Pridružili su se i gotovo svi najpopularniji bh. sportisti, ali iz nekog razloga ponovo je izostala čestitka krovne kuće bh. nogometa.