Nogomet
509

Bešić za Klix.ba: Važno je da uigramo ekipu, Luksemburg i Švicarska su idealne prilike

Piše: D. B.
Muhamed Bešić (Foto: EPA)
Muhamed Bešić (Foto: EPA)
Nogometna reprezentacija BiH večeras igra prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga, a priliku za igru će svakako dobiti sjajni nogometaš Evertona Muhamed Bešić. On je za Klix.ba govorio o izazovima koji čekaju naše Zmajeve.

Bešić bi utakmicu protiv Luksemburga trebao početi od prve minute. Željan je igre, jer tokom ove sezone, kada je riječ o povredama, nema sreće. Dosta vremena je proveo izvan terena, zbog čega nije zadovoljan brojem odigranih utakmica.

"Pred početak sezone sam se povrijedio, zbog čega sam propustio pripreme s Evertonom, a kasnije su se redali pehovi. Definitivno nisam zadovoljan, jer znam da bih sigurno odigrao veći broj utakmica da nije bilo povreda. Nadam se da će me povrede zaobići u budućnosti te da ću sezonu završiti zdrav", izjavio je Bešić.

Uprkos povredama i izostanku s trenera, ono što je Bešić pokazao u utakmicama u kojim je igrao bilo je impresivno. Everton mu je ponudio novi ugovor, koji je nedavno potpisao.

"U februaru sam igrao dobro i klub mi je ponudio produžetak ugovora, tako da za mene nije bilo dileme. Imam sjajan odnos s navijačaima, uzajamno se poštujemo i volimo, zaista mi je lijepo u plavom dijelu Liverpoola. Zadovoljan sam i očekujem da ću u narednim sezonama dokazati sav svoj potencijal", rekao je sjajni veznjak.

Bešić je reprezentaciji BiH itekako nedostajao u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo, koju su Zmajevi igrali protiv Irske. Sada želi da kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo naš državni tim počne i završi na pravi način.

"Svi trebamo naučiti iz grešaka, jer smo ih svi pravili- Želja nam je da što bolje uđemo u nove kvalifikacije, jer znamo koliko nas je koštao kiks protiv Kipra na otvaranju kvalifikacija za Euro", kazao je Bešić.

Našu reprezentaciju večeras očekuje prijateljska utakmica protiv Luksemburga, a potom 29. marta igra protiv Švicarske. Najvažnije je da se Zmajevi što bolje uigraju.

"Utakmica protiv Luksemburga je idealna prilika da selektor isproba neke nove taktičke varijante, ali i da se okupimo i družimo. Za mene je najbitnije to što sam i dalje dio tima, s radošću uvijek dolazim na okupljanja. Družimo se i pripremamo za utakmice, uvjeren sam da ćemo pokazati kvalitet bez obzira što se radi o prijateljskim susretima. Naravno bitno je uigrati ekipu, a utakmice protiv Luksemburga i Švicarske su nam idealne prilike da učvrstimo linije u timu i spremimo se za ono što nas očekuje u narednom periodu. Optimista sam, pogotovo jer sam uvjeren da ćemo iza sebe, kao i do sada, imati armiju navijača, koji će nam biti vjetar u leđa", završio je Bešić.