Nogomet
139

Bešić veoma popularan među navijačima Evertona

Klix.ba
Bešić u opremi Evertona u Bankoku
Bešić u opremi Evertona u Bankoku
Muhamed Bešić jučer je zvanično postao igrač Evertona nakon što se dogovorena visina odštete mađarskom Ferencvarosu kao i procent koji će dobiti Bešićevi agenti što je bilo veliki problem tokom pregovora.

Bešić se jučer ukrcao na avion i već je danas sa saigračima u Bankoku na Tajlandu.

Bešić daje autograme navijačima na Tajlandu
Bešić daje autograme navijačima na Tajlandu
Iako još uvijek nije predstavljen navijačima Evertona, Bešić je itekako postao popularan igrač. Danas je u glavnom gradu Tajlanda davao autograme.

Sudeći prema komentarima navijača popularnih Toffeesa, itekako su zadovoljni dovođenjem ovog polivalentnog igrača u njihove redove.

"Moguće da je Bešić bio u Sopranosima (popularna TV-serija op.a.)", napisao je jedan od navijača na društvenoj mreži Twitter.

Bešić je briljirao u pripremnim utakmicama nogometne reprezentacije BiH, protiv Meksika i Obale Slonovače, a nakon toga i na Mundijalu u susretima protiv Argentine, Nigerije i Irana.

Upravo je Bešić bio najbolji igrač protiv Gauchosa u kojoj je, do vodstva Argentine, u potpunosti neutralizirao Lionela Messija.

Everton će u nedjelju odigrati prijateljski susret protiv Leicester Cityja, ali Bešić neće nastupiti u toj utakmici jer još uvijek nije potpisao ugovor sa engleskim premijerligašem.