Uoči revanša
23

Bešić "pecnuo" navijače Crvene zvezde nakon pitanja o atmosferi u Beogradu

N. K.
Bešić na utakmici u Beogradu (Foto: EPA-EFE)
Bešić na utakmici u Beogradu (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić nije bio pretjerano oduševljen atmosferom na stadionu Rajko Mitić u Beogradu gdje je njegov Ferencvaroš nedavno izgubio od Crvene zvezde 4:1 u okviru trećeg kola Evropske lige.
Bešić je za Nemzetisport govorio uoči večerašnjeg novog duela sa Zvezdom te istakao da ga atmosfera na beogradskoj Marakani nije nimalo unervozila.

"Volim igrati pred punim stadionom, ali atmosfera u Beogradu mi nije nimalo ostavila utisak. Imao sam sreću da sam tokom karijere igrao na brojnim vrhunskim stadionima u Evropi. Najveći utisak na mene su ostavili Anfield i Old Trafford. Također, kao član nogometne reprezentacije BiH igrao sam na čuvenoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine gdje je bilo prisutno 75.000 navijača. Teško je igrati protiv svih rivala u grupi, ali mislim da možemo pobijediti Zvezdu večeras na domaćem terenu", rekao je Bešić.

Bivši Evertonov veznjak je govorio i o svojoj ulozi na terenu.

"Nisam nikada bio poznat po postizanju golova, rijetko sam ih postizao u karijeri. Nisam taj tip igrača. Imam ulogu rješavanja drugih stvari na terenu. Borim se, uklizavam, osvajam lopte, bodrim svoje saigrače... To je moj zadatak, a ovi ispred mene su tu da postižu golove. Ne bih se bunio da postignem gol u budućnosti, ali nemam problem da uposlim saigrača ako je u boljoj poziciji od mene", poručio je Bešić.

Podsjetimo, utakmica između Ferencvaroša i Crvene zvezde igra se večeras na Groupama Areni u Budimpešti u okviru 4. kolu Evropske lige s početkom u 21:00 sat.