"Stimulativna proslava"
213

Berlusconi: Ako igrači Monze pobijede Milan ili Juve, šaljem im autobus pun prostitutki

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Vlasnik italijanskog prvoligaša Monze, Silvio Berlusconi, na božićnoj večeri kluba da je poprilično kontroverzno obećanje igračima, a ukoliko osvoje tri boda protiv Juventusa, Milana ili nekog drugog velikog kluba, obećao im je poslati pun autobus prostitutki.

Njegova Monza je pauzu zbog Svjetskog prvenstva u Kataru dočekala na solidnoj 14. poziciji sa 16 osvojenih bodova iz 15 odigranih mečeva, a od zone ispadanja trenutno su udaljeni devet bodova.

Ipak, jasno je da im treba još mnogo truda, pobjeda i dobrih rezultata kako bi osigurali opstanak u društvu najboljih, a s tim u vezi Berlusconi im je rekao, ukoliko budu bolji od nekih velikih klubova, da će dobiti i "dodatnu simulaciju".

"Pronašli smo dobrog, prijateljski nastrojenog trenera koji je sposoban motivisati naše igrače. Igračima sam dao dodatnu motivaciju rekavši im da ću, ukoliko slavimo protiv Milana, Juventusa ili jednog od većih klubova, poslati pun autobus prostitutki u svlačionicu", rekao je Berlusconi nasmijavši sve prisutne.

Jasno, ova izjava se neće svidjeti partnerkama nogometaša Monze i ukoliko ovaj klub zaista osvoji bodove protiv nekog velikog tima, bit će zanimljivo vidjeti na koji način će one reagovati i kako će spriječiti svoje izabranike da idu na "stimulativnu proslavu".

Monza će prvi meč nakon pauze igrati protiv Fiorentine 4. januara ove godine, a nakon toga ih očekuje domaći duel protiv Intera, 7. januara.