Liverpool
0

Benitez s igračima analizirao razloge posrtanja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer nogometaša Liverpoola Rafael Benitez priznaje da se s vodećim igračima svog kluba pokušao proniknuti razloge vrlo loših rezultata "redsa" ove sezone.

Navijači Liverpoola već su navikli da se njihovi ljubimci ne mogu dokopati naslova prvaka u Premiershipu. Posljednji je put Liverpool bio prvak Engleske još 1990. godine. No, ono na što nisu navikli je neuspjeh u Ligi prvaka. Tim s Anfielda oprostio se ove sezone od najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja već u grupnoj fazi, pa će se krajem zime uključiti u za njih tek "utješnu" Evropsku ligu.

Da stvar bude gora, Liverpool je ove sezone ponudio igre i rezultate ispod svih očekivanja u prvenstvu, pa trenutno, nakon 18 odigranih kola, zauzima tek osmo mjesto na tabeli sa 27 bodova. Vodeći Chelsea bježi im za 14 bodova, dok Aston Villa, koja drži četvrto mjesto na tabeli, zadnje koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, ima 8 bodova više.

Jasno je, dakle, da Liga prvaka neće stanovati na Anfieldu sljedeće sezone ako Liverpool dramatično ne popravi rezultate u nastavku sezone. U subotu pred svojim navijačima "redsi" dočekuju Wolverhampton.

"Razgovarao sam s nekoliko igrača, ne samo sa Gerrardom i Torresom. Svi su odlučni da se moramo trgnuti, ali timu nedostaje samopouzdanja. To je moja zadaća, pokušati popraviti naše samopouzdanje. Poruka je jasna, imamo kvalitetu u timu, ali moramo napokon to početi dokazivati i na terenu. Treba nam serija pozitivnih rezultata, isti ovi igrači to su bili u kadru ranije činiti", priča Benitez, te dodaje.

"Razgovarao sam s igračima o razlozima ovako lošeg položaja na tabeli. Čuo sam mnoga mišljenja, ali ono dominantno jest da su nas jako pogodile povrede Gerrarda i Torresa. Njih dvojica još uvijek imaju problema, pa ćemo i ubuduće morati pažljivo selektirati njihove nastupe, jer je pred nama veliki broj utakmica u kratkom periodu. Odlučivat ćemo od utakmice do utakmice", završio je.