Massimo Moratti
0

"Benitez je bio greška, ne možemo vratiti Ibrahimovića"

Totalsport
Massimo Moratti (Foto: AP)
Massimo Moratti (Foto: AP)
Interov predsjednik Massimo Moratti upitan je tokom televizijskog šoua Le lene da ocjenama od jedan do deset otkrije mogućnost dovođenja nogometaša u svoj klub u ljetnom prijelaznom roku.

Nekoliko se imena vrti kroz talijanske medije kada je osnaživanje ekipe u pitanju, a Moratti je, uz primjetnu dozu humora, otkrio na koga navijači mogu računati, a na koga ne za sljedeću sezonu.

"Udineseov Alexis Sanchez? Rekao bih četiri od deset. Mislim da ne možemo do njega, preskup je. Palermov Javier Pastore? Pet. Napolijev Edinson Cavani? Jedan. Barcelonin Lionel Messi? Osam... Bilo bi to lijepo, no moram reći nula. Zlatan Ibrahimović? Volio bih reći deset, ali je i on nula. Milan ga ne želi prodati."

Dodao je da će Diego Milito ostati u klubu, a potom je zamoljen da ocijeni rad prijašnjih trenera kluba.

"Rafael Benitez me naljutio pri kraju. On je trener koji gradi, ali kod nas se nema šta graditi. Nije bio idealna zamjena za Josea Mourinha, taktičara koji je, jer je bio najbolji kojeg smo imali u posljednjih petnaest godina, zaslužio da se vrati u klub. Leonardo? Dobro mu ide. Svim trenerima potrebno je neko vrijeme da pobijede, on će iskoristiti prednosti."