Golman Reala u fokusu
0

Belgijska zvijezda prozvala Courtoisa: Moraš pokazati da si lider, a ne to da radiš

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veliki skandal potresao je reprezentaciju Belgije prije par dana kada je golman Thibaut Courtois odlučio napustiti kamp nacionalne selekcije iz razloga što ga selektor nije odabrao za kapitena u meču sa Austrijom.
Pomenuta utakmice okončana je remijem 1:1, a strijelac za Crvene đavole bio je Romelu Lukaku koji je u tom meču ujedno bio i kapiten ekipe.

Ta odluka selektora Tadesce nikako se nije dopala Courtoisu, koji je nakon toga odlučio da napusti reprezentaciju i to samo dva dana pred meč sa Estonijom.

Belgijska javnost bila je zgrožena potezom golmana Real Madrida, a njihovu frustraciju dijeli i Courtoisov saigrač iz reprezentacije Yannick Carrasco.

"Razočarani smo svi njegovom reakcijom. Moraš pokazati svojim potezima i ponašanjem da si lider, a ne uraditi takvu stvari. Na kraju krajeva on je dio ekipe i jedan od trojice kapitena i ne znam u čemu je problem. To je samo traka

On je sam odlučio da ode. Da li ima neki drugi problem ili ne to ne znamo jer nam nije rekao, ali znam da je jedan od razloga što je otišao to što nije dobio kapitensku traku", zaključuje nogometaš Atletico Madrida.