Nogomet
132

Bekrić: Nijedan igrač nije u posebnoj formi, Manijaci su naša najveća snaga

Piše: D. B.
Samir Bekrić
Samir Bekrić
Uoči velikog gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva, igrač sredine terena Plavih, Samir Bekrić, rekao je da su navijači najveća snaga njegovog tima. On priželjkuje pobjedu Željezničara rezultatom 2:0.

Prema Bekrićevim riječima, derbi je posebna utakmica i spektakl u kojem mu je čast učestvovati.

"Atmosfera je fenomenalna kao i pred svaki derbi, grad je 'podijeljen' i obojen u dvije boje, plavu i bordo. Velika mi je čast biti dio ovog spektakla, a lijepo je biti stanovnik glavnog grada pred derbi. Čast ostalim, ali ovo je jedina prava utakmica gdje se osjećaš kao igrač i jedva čekaš da istrčiš na teren", izjavio je Bekrić.

Njegov tim ima priliku pobjedom osigurati i proslaviti odbranu titule prvaka BiH. Plavima je to i cilj, ali znaju da im neće biti lako.

"Bilo bi lijepo proslaviti titulu i obradovati naše vjerne navijače. Mi ćemo se truditi da to ostvarimo, ali nam neće biti lako, jer se u derbijima nikad ne zna i nema favorita", smatra Bekrić.

Nepoznanica između vječitih rivala nema, respekta je mnogo, a Bekrić je u redovima protivnika izdvojio Sedina Torlaka, Muhameda Džakmića i Emira Hadžića.

"Odlično se poznajemo, Sarajevo kao i svaka ekipa ima prednosti, ali i mane. Mi ćemo se truditi da iskoristimo te mane i dođemo do pobjede. U svim linijama imaju sjajne igrače, Torlak drži odbranu, Džakmić veznu liniju, a Hadžić je prvi strijelac lige. Za mene su oni kičma komšija. Ne samo da su dobri igrači, oni su i predobre osobe i to mi je drago jer kod nas je malo takvih igrača, nažalost", kazao je Bekrić.

Samir smatra da nijedan igrač Plavih nije u posebno dobroj formi te da je snaga njegove ekipe u navijačima.

"Iskreno, trenutno je naša najveća snaga u Manijacima, jer nijedan igrač nije u nekoj posebnoj formi, tako da su oni naša najveća snaga", smatra Bekrić, koji se nada da će imati značajnu minutažu u derbiju. Kako kaže, zbog ovakvih utakmica se i vratio u BiH.

Kada je riječ o odnosu snaga, Bekrić smatra da je Željezničar jači, ali da u derbiju nema favorita.

"Realno je da u ovom trenutku imamo bolju ekipu, odnos i atmosferu, a ta razlika se vidi na tabeli. Ipak, to trebamo pokazati na terenu, a ja se nadam da ćemo u tome uspjeti. Međutim, u derbiju nema pravila, igrao sam mnogo derbija i uvjerio se da nema favorita. Kada smo bili najjači i 100 posto sigurni da ćemo pobijediti, nismo uspjeli, a kada je Sarajevo bilo bolje, mi smo ih razbili na Grbavici rezultatom 2:0. Ponavljam, nema pravila", izjavio je Bekrić.

Nogometaš Plavih je iskoristio priliku da pozove navijače da fer i korektno bodre svoj klub.

"Želio bih pozvati navijače oba kluba da dođu u što većem broju, da fer i korektno bodre svoj tim, da ne bude problema i da svima pokažemo da smo veliki u svim segmentima, a mi ćemo dati sve od sebe da na terenu opravdamo njihova očekivanja. Rezultat je nezahvalno prognozirati, ali mislim da će biti 2:0 za nas", rekao je Bekrić.