Nogomet
2

Begović: Samo se Falcao i Lewandowski mogu porediti sa Džekom

Klix.ba
Džeko je već postizao golove Begoviću u okviru Premiershipa
Džeko je već postizao golove Begoviću u okviru Premiershipa
Asmir Begović, čuvar mreže engleskog premijerligaša Stoke Cityja, pohvalio je svog reprezentativnog kolegu Edina Džeku i kazao da se sa napadačem bh. reprezentacije i Manchester Cityja jedino mogu porediti Radamel Falcao i Robert Lewandowski.

Stoke i Manchester City će ove subote odigrati svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Premiershipa što će ujedno biti prilika i za ponovni susret bh. reprezentativaca Edina Džeke i Asmira Begovića.

Međutim, piše britanski Express, ovaj put će obojica zaboraviti međusobno prijateljstvo i dati sve od sebe da postignu ili ne prime gol.

"Mislim da je Džeko među tri najbolje 'devetke' na svijetu zajedno sa Falcaom i Lewandowskim. On je neko na koga moramo posebno paziti tokom utakmice", kazao je Begović o Dijamantu.

"Postigao mi je gol kad smo se posljednji put susreli na Etihadu. Nadam se da ga ovog vikenda mogu zaustaviti", dodao je čuvar mreže Stokea.

Begović kaže da su o predstojećem susretu razgovarali dok su bili na reprezentativnom okupljanju u proteklim sedmicama.

"Naravno da smo dobri prijatelji, on je dobar momak i nevjerovatan igrač. Ali, kad u subotu utakmica počne, obojica ćemo sve uraditi da naši timovi pobijede", dodao je Begović.

On je također pohvalio Marka Arnautovića koji je ovog ljeta stigao u Stoke.