Nogomet
70

Begović optimističan uoči utakmice s Velsom, stigli Lulić i Bešić

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Poslijepodnevnim letom iz Minhena na sarajevski aerodrom su stigla trojica nogometnih reprezentativaca - Asmir Begović, Senad Lulić i Muhamed Bešić, koji su došli na pripreme reprezentacije BiH uoči utakmica protiv Velsa i Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Za razliku od Senada Lulića i Muhameda Bešića, koji nisu željeli dati izjavu, spreman za saradnju je kao i uvijek do sada bio Asmir Begović. Popularni Bega je u izjavi za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja od naredne dvije veoma važne utakmice za Zmajeve.

"Sigurno da nas protiv Velsa očekuje veoma teška utakmica, tako je uvijek kada igramo u gostima. Ipak, mi očekujemo dobar rezultat kako bi vratili samopouzdanje. Iskoristit ćemo vrijeme za što bolju pripremu kako bi došli do tog rezultata", izjavio je Begović.

U reprezentaciji BiH neće biti povrijeđenih Sejada Salihovića i Ermina Bičakčića, a novo ime je nogometaš Željezničara Josip Kvesić. Begović vjeruje da je naš tim dovoljno snažan da ostvari željeni rezultat protiv Velsa.

"Vjerujem da su svi igrači čine reprezentaciju kvalitetni te da, ukoliko budemo igrali dobro kao tim, možemo do dobrog rezultata protiv Velsa. Neće biti lako, Vels je snažan protivnik, ali ja vjerujem u našu ekipu, koja može pobijediti u svakoj utakmici", rekao je prvi golman reprezentacije BiH.

Pobjeda protiv Velsa bi bila odlična uvertira za utakmicu protiv Belgije u Zenici.

"Sigurno je da bi nam ta tri boda dobro došla uoči utakmice s Belgijom. Trijumf bi nam donio dosta samopouzdanja, a onda bismo u Zenici imali pomoć velikog broja naših navijača. No, prvo moramo odigrati utakmicu protiv Velsa i napraviti dobar rezultat, pa ćemo onda razmišljati o Belgiji", jasan je bio Begović.

Bh. reprezentativci su po doslasku u Sarajevo podijelili nekoliko autograma te su se fotografisali s fanovima.

Zmajevi će 10. oktobra igrati u Cardiffu protiv Velsa, a tri dana kasnije će na stadionu "Bilino Polje" u Zenici ugostiti Belgiju.