Nogomet
0

Begović: Balea sam već nekoliko puta pobjeđivao

Klix.ba
Ugledni britanski list Daily Mail jednim od najzanimljivijih reprezentativnih mečeva koji su na programu sutra okarakterisao je duel Velsa i Bosne i Hercegovine na stadionu Millenium, u Cardiffu.

Za tim Velsa nastupaju igrači iz prvog i drugog engleskog fudbalskog ranga, dok je u timu Safeta Sušića Muhamed Bešić iz Evertona, kao i zvijezde Premiershipa Asmir Begović i Edin Džeko.

"Pred Asmirom Begovićem je izuzetno težak zadatak. U petak je potrebno zaustaviti Garetha Bale, a u ponedjeljak Edena Hazarda, dva od trenutno pet najboljih svjetskih napadača", navodi Daily Mail.

"Vjerujem da ih mogu zaustaviti. Protiv Balea sam igrao u više navrata i nekoliko puta sam ga pobijedio. On je trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu”, pohvalio je Begović Velšanina.

"Osim Balea Vels ima niz kvalitetnih igrača. Sazreli su kao tim i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Grupa je takva da s izuzetkom Andore svako svakoga može pobijediti", dodao je Asmir.

Bosna i Hercegovina nije na pravi način otvorila nove kvalifikacije. Poraz od Kipra u Zenici iznenadio je fudbalski svijet.

"Pritisak pred Vels zbog tog poraza je veći. Za nas ništa nije izgubljeno. Mi na kraju želimo igrati na Evropskom prvenstvu, a hoće li to biti direktan plasman ili put kroz doigravanje manje je važno", smatra Begović.