Nogomet
3

Beckham: PSG može pobijediti Barcelonu

FENA
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Engleski nogometaš David Beckham vjeruje da njegov Paris Saint Germain (PSG) može savladati Barcelonu u sutrašnjem uzvratnom susretu četvrtine finala Lige prvaka, te naglašava da uspjeh ekipe ovisi o svim igračima a ne samo o Zlatanu Ibrahimoviću.

U prvom susretu koji se igrao prošle sedmice na stadionu ''Park prinčeva'' u Parizu, PSG i Barcelona su odigrali neriješeno (2:2), a Beckham vjeruje da njegov tim ima snagu da napravi iznenađenje protiv katalonskog giganta.

"Imamo igrače koji su sposobni pobijediti taj susret. Pokazali smo karakter u prvoj utakmici. Uvijek je teško igrati protiv Barcelone koja protivničkoj ekipi ne dopušta kontrolu lopte. Neriješeno nije najbolji rezultat za nas, ali znamo šta nam je raditi. Moramo ih pobijediti", izjavio je nogometaš za "BeIn Sport".

Beckham je naglasio značaj Zlatana Ibrahimovića, ali i dodao da igra PSG-a ne ovisi samo o jednom čovjeku.

"Ljudi mnogo očekuju od Zlatana zbog golova koje postiže. On je veliki igrač i važna karika u svakom klubu za koji je igrao. Međutim, mi imamo i drugih bitnih igrača koji su talentovani. Na terenu smo prava ekipa", rekao je Beckham.

Dodao je da zna da neće igrati svaku utakmicu za PSG u početnoj postavi, te da mu je želja igrati poput Ryana Giggsa i Paula Scholesa, koji u Manchester Unitedu često ulaze s klupe a imaju veliki utjecaj na ishod meča.