Nastavlja karijeru
3

Beckham primio 12 ponuda, odluku donosi sljedeće sedmice

Totalsport
David Beckham
David Beckham
Nekadašnji kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham (37) primio je 12 ponuda i sljedeće bi sedmice trebao odlučiti gdje će nastaviti karijeru, izvještava Press Association.

Nakon pet sezona u Los Angeles Galaxyju Beckham je odlučio napustiti Kaliforniju, ali još uvijek nije voljan zaključiti karijeru. Najavio je da je spreman za još jedan izazov, a u kojem će se klubu skrasiti još uvijek nije odlučio. No, napravit će to vrlo brzo, a kako piše PA, na njegov su sto sletjele ponude iz Evrope, Južne i Sjeverne Amerike, Južnoafričke Republike, Rusije, Kine i Bliskog istoka.

Isti izvor navodi da je malo vjerovatno da će se Beckham vratiti u Premierligu budući da ga ne zanima sredina ili dno tabele, a nijedan od klubova iz vrha ga nije zvao. Najviše se iskusnog veznjaka posljednjih dana povezivalo s bogatim PSG-om, a čini se da je ta opcija i dalje aktivna.

Beckham je karijeru započeo u Manchester Unitedu iz kojeg je 2003. prešao u Real Madrid. Četiri godine kasnije je otišao u Galaxy iz kojeg je dvaput odlazio na posudbu u Milan.