Nogomet
16

Becker savjetuje: Kladite se na Bayern, pobjeđuju 3-1

Totalsport
Boris Becker (Foto: AFP)
Boris Becker (Foto: AFP)
Proslavljeni bivši njemački teniser Boris Becker u subotnjem će finalu Lige prvaka između Bayerna i Borussije Dortmund navijati za bavarski klub čiji je bio član savjetnog odbora punih devet godina.

Becker je danas saradnik online kladionice Youwin.com, a kladioničarima sugeriše uplatu na minhenski klub, ne samo iz navijačkih pobuda. Upitan da nabroji tri razloga zašto bi se neko trebao kladiti na Bayern, nekadašnji najbolji svjetski teniser je rekao:

"Bayern cijele sezone igra vrhunski nogomet i na putu do finala igrali su u transu. Također, imali su toliko nesreće posljednjih nekoliko godina i Bog je sada na njihovoj strani. Prognozirao bih 3-1 pobjedu uz golove Müllera, Schweinsteigera i Robbena."

Becker je pohvalio Bayernovog predsjednika Ulija Hoenessa koji se trenutno nalazi pod istragom zbog porezne utaje i poželio mu da osvoji trofej.

"On je arhitekt ekipe. Već desetljećima uspjeh je ostvaren velikim dijelom njegovim zaslugama. Sada ima problema, o kojima neću ništa govoriti, ali naravno da mu želim uspjeh. Tvitao sam kako ću uvijek stajati iza svog predsjednika Ulija Hoenessa. I mislio sam to."

Otkrio je Becker i koji mu je omiljeni igrač Bayerna.

"Schweinsteiger! On je emotivni vođa, osovina ekipe. Kada je on u formi, Bayern je nepobjediv."