Nogomet
0

Beckenbauer: Žao mi je ako sam povrijedio Buffona

Totalsport
Franz Beckenbauer (Foto: AFP)
Franz Beckenbauer (Foto: AFP)
Izjava legendarnog Franza Beckenbauera kako je golman Juventusa Gianluigi Buffon u utakmici protiv Bayerna izgledao kao penzioner izazvala je veliku buru.

Bavarski nogometaši su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka savladali Torineze s 2-0, a netom nakon početnog sudijskog zvižduka je David Alaba opalio iz velike daljine. Lopta se odbila od jednog igrača gostiju i završila u Buffonovoj mreži.

"Kako se to postavio? Izgledao je kao penzioner. Ne želim ga uzrujavati, ali trebao je zaustaviti taj udarac", kazao je nakon utakmice počasni predsjednik Bayerna.

Iako sam Buffon nije imao prigovora na Beckenbauerove kritike, u njegovu odbranu su stali drugi. Bivši talijanski reprezentativac Gianluca Vialli je rekao kako je Beckenbauer pretjerao, a sportski direktor Juventusa Giuseppe Marotta je dodao kako bi legendarni Nijemac trebao poštovati Buffona.

Nakon svega je Beckenbauer u izjavi za Bild ipak ponudio izvinjenje 35-godišnjem čuvaru mreže.

"Žao mi je ako se Buffon osjetio povrijeđenim zbog riječi 'penzioner'. Nije mi to bila namjera. Ali i dalje mislim da je trebao bolje reagirati kod oba pogotka", istaknuo je "Kaiser Franz".