Nogomet
8

Baždarević zvanično predstavljen: Još uvijek nisu poznati asistenti iz RS-a

Piše: E. M.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je svečano predstavljen novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana danas prije predstavljanja ugovoreni su detalji ugovora kojeg je Baždarević danas potpisao u prisustvu medija.

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora NSBiH usvojeno je da će Baždarević funkciju selektora obavljati do kraja kvalifikacija za Euro te da će plaća biti na nivou svih selektora, uz određene bonuse.

Pomoćnici koji će u narednom periodu raditi sa Baždarevićem su Stephane Gilli kao pomoćni trener i skaut, te Dragan Perić, dok će trener golmana i asistenti iz RS-a biti poznati u narednom periodu.

Na konferenciji za novinare koja je upriličena danas u Trening centru, Baždarević je kazao:

"Hvala odboru koji me je izabrao, a ja sam zadovoljan i spreman. Već smo krenuli u akciju, bit ću dostupan za sve da dobro sarađujemo i bitno je da ste i vi dio ovoga. Da li će biti novih igrača? Sigurno da hoće. Zemlja smo koja ne smije propustiti dobre igrače, a ja i svi drugi već radimo na tome i sve ćemo učiniti da ne propustimo bilo koga", izjavio je Baždarević te dodao da se čuo sa reprezentativcima i da su sretni zbog njegovog dolaska.

Baždarević je kazao da mu dužina ugovora nije bitna te da je najbitnije da se vrati povjerenje u reprezentaciju.

"Najvažnije je da imam cilj i zadatak, a znate da se može desiti da se selektor otpusti bez obzira na trajanje ugovora. Mi moramo uraditi sve da vratimo povjerenje u reprezentaciju i da uspijemo", dodao je Baždarević.

Predsjednik NSBiH Elvedin Begić je izjavio kako su problemi prepoznati i riješeni.

"Rezultat koji smo imali donio je do nekih promjena, a najznačajnija od njih je mjesto selektora. Jednoglasnom odlukom smo izabrali selektora za bolje sutra i ostvarenje ciljeva. Tražim vašu pomoć NSBiH i hvala što ste pratili naše aktivnosti", izjavio je Begić.

Nakon potpisivanja uslijedilo je prednovogodišnje druženje čelnika Saveza sa predstavnicima medija koji su u proteklom periodu pratili rad reprezentacije i NSBiH.