Nogomet
90

Baždarević objavio spisak za Luksemburg i Švicarsku

Piše: O. T.
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine će 25. i 29. marta odigrati prijateljske utakmice sa Luksemburgom i Švicarskom. Selektor Mehmed Baždarević za ove susrete pozvao je 25 igrača.

Javnost je najviše zanimalo koliko će novih igrača naći mjesto na spisku, ali i to da li će neko od igrača koji su dugo nosili dres sa državnim grbom zaključiti reprezentativnu priču. Kada je riječ o igračima koji su prvi put pozvani, tu su Mateo Sušić, Daniel Graovac i Haris Duljević, dok su od igrača na koje smo navikli da su tu ovaj put izostali Mensur Mujdža, Haris Medunjanin i Izet Hajrović. To su ujedno i najveće promjene na spisku selektora Baždarevića.

Bez obzira što je riječ o prijateljskim susretima, Baždareviću su ovi mečevi itekako važni.

"Dat ćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam i važni susreti sa Luksemburgom i Švicarskom, iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo šta želimo, da smo ozbiljni i maksimalno angažovani. Svi koji su pozvani moraju biti 100% posvećeni reprezentaciji. Nema kalkulisanja. Forma, ponašanje i želja su kriteriji kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca", kazao je ranije selektor.

Osvrnuo se i na igrače koji ovaj put nisu dobili poziv, ali na koje će računati za naredne reprezentativne akcije:

"Zbog povreda nekoliko igrača malo smo kasnili sa objavom spiska. Dva mlada igrača, Bajića i Hodžića smo ostavili na raspolaganje selektoru 'U-21' reprezentacije jer je pred njima kvalifikaciona utakmica. Mujdža, Medunjanin i Hajrović nisu dobili pozive za ove susrete, ali to ne znači da su otpisani, znamo koliko vrijede i kada se ustale u svojim klubovima računat ćemo i na njih. Pratimo i Vršajevića, kao i mlade igrače poput Murisa Mešanovića, Krunića i Kodre", kazao je Baždarević.

Reprezentativci će se okupiti 23. marta u Luksemburgu.

Golmani:

Asmir Begović Ibrahim Šehić Jasmin Burić

Odbrana:

Ognjen Vranješ Emir Spahić Mateo Sušić

Edin Cocalić Toni Šunjić Ervin Zukanović Daniel Graovac Marin Aničić Sead Kolašinac

Vezni red:

Senad Lulić Muhamed Bešić

Anel Hadžić Miralem Pjanić Mario Vrančić Srđan Grahovac Sanjin Prcić Tino Sven Sušić Edin Višća Haris Duljević

Napad:

Edin Džeko Milan Đurić Vedad Ibišević