Oliver Kahn
0

"Bayernu treba golman svjetske klase"

FENA
Oliver Kahn
Oliver Kahn
Bivši golman i kapiten münchenskog Bayerna Oliver Kahn poručio je danas čelnicima svog bivšeg kluba da bi trebali da dovedu golmana svjetske klase, čime je dodatno pojačao špekulacije o dovođenju Manuela Neuera u München.

"Klub kao što je Bayern treba vrhunskog golmana koji može donijeti prevagu u finalu Lige prvaka", kazao je bivši vratar za njemačku tv. stanicu "Sport1".

Kahn je posljednji put branio za Bayern u maju 2008., a bavarski klub ima velikih problema u pronalaženju njegove zamjene otkako je Michael Rensing otpušten.

Njemački reprezentativni golman Manuel Neuer ima ugovor sa Schalkeom do juna 2012., ali njemački mediji danima pišu o njegovom dolasku u Bayern.

Prvi golman Bayerna trenutno je 36-godišnji veteran Joerg Butt, a njegov ugovor ističe krajem sezone. Ista situacija je i s mladim 22-godišnjim rezervnim golmanom Thomasom Kraftom.

"Kada sam radio sa Kraftom, već tada je bio veliki talenat", kazao je Khan.

"Ali Bayern mora da zapamti šta mu se dogodilo sa Michaelom Rensingom. Jedna je stvar biti spreman da zamijeniš prvog golmana, a druga stvar je preuzimanje pune odgovornosti. Mladom golmanu je teško da sačuva gol u Bayernu, pritisak je konstantan. Thomas Kraft je veliki talenat, ali niko ne zna kako će braniti pod pritiskom", dodao je legendarni golman Bayerna.