Nogomet
0

Bayern na vrhu Bundeslige nakon decembra 2008.

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Bayern Münchena su pobjedom na Allianz Areni nad Hoffenheimom 2:0 u prvoj utakmici 18. bundesligaškog kola skočili na čelno mjesto na tabeli, ispred Bayera i Schalkea.

Tako je bavarski gigant skočio barem prvivremeno na lidersko mjesto bundesligaške ljestvice po prvi put nakon 13. decembra 2008. godine, dok je posljednji put predvodio kolonu njemačkih prvoligaša nakon punog odigranog kola 15. maja iste godine.

Golove za Bayern postigli su Martin Demichelis u 35. i Miroslav Klose u 86. minuti. Zanimljivo, Kloseu je postignuti gol bio prvi prvenstveni nakon 7. marta ove godine kada je zabio u visokoj 5:1 pobjedi nad Hannoverom.

"Ovo će biti moja godina. Drago mi je da je počela na ovakav način. Imamo veliku konkurenciju u napadu, što je dobro za trenera, ali i za nas", rekao je njemački napadač koji je u igru ušao u 63. minuti umjesto Ivice Olića.

Petom uzastopnom prvenstvenom pobjedom bio je iznimno zadovoljan i trener Bayerna Louis van Gaal:

"U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, ali u drugom jesmo i stvorili smo puno prilika. Šteta što nismo zabili i više golova, ali i 2:0 je dobar rezultat."