Liga prvaka
321

Bayern demolirao Atletico Madrid, Atalanta nastavlja briljirati u Evropi

K. H.
Ekipa Bayerna demolirala je Atletico Madrid na svom terenu rezultatom 4:0 u susretu 1. kola grupne faze Lige prvaka, a pobjede su upisale i ekipe Manchester Cityja i Atalante.
Bayern je na svom terenu razbio Atletico Madrid i upisao visoku pobjedu rezultatom 4:0. Bavarci su u vodstvo stigli u 28. minuti kada je Coman pogodio za 1:0, da bi pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti, Goretzka pogodio za 2:0 i donio svom timu veliku prednost na pauzi.

U drugom poluvremenu Bayern je nastavio s napadima prema golu Atletico Madrida, a plod takve igre došao je u 66. minuti kada je Tolisso postigao fantastičan gol za 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Coman u 72. minuti, za potpuni debakl gostiju iz Madrida.

Atalanta je upisala sigurnu pobjedu protiv danskog Midtjylland u gostima, a konačan rezultat na kraju je glasio 4:0. Gosti iz Italije u vodstvo stižu u 26. minuti kada Zapata pogađa za 1:0, da bi deset minuta nakon toga strijelac prvog gola upisao asistenciju, a Gomez pogodio za 2:0.

Treći gol za "Boginju iz Bergama" postigao je Muriel u 42. minuti, četvrti Miranchuk u drugom poluvremenu, a to se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat meča.

Manchester City je nakon preokreta bio bolji od Porta na svom terenu. Portugalci su u vodstvo stigli u 14. minuti kada je Luis Diaz nakon fantastične soloakcije pogodio za 0:1, no samo sedam minuta nakon toga Aguero je s bijele tačke poravnao na 1:1.

Preokret Manchester Cityju, a na kraju će se ispostaviti i pobjedu donijeli su Gundogan golom iz slobodnog udarca i Torres koji je nakon samo pet minuta na terenu pogodio za 3:1.

U ranije odigranim utakmicama, Šahtar je iznenađujuće bio bolji od Real Madrida u gostima rezultatom 3:2, dok je meč između Salzburga i Lokomotiv Moskve završen bez pobjednika (2:2).