17-godišnji napadač
48

Bayern bi mogao izgubiti mnogo novca jer je poslao Ibrahimovića na posudbu u Italiju

E. B.
Arijon Ibrahimović (Foto: Instagram)
Arijon Ibrahimović (Foto: Instagram)
Bayern je ovog ljeta poslao mladog Arijona Ibrahimovića (17) na posudbu u Frosinone, a zbog te odluke Bavarci bi mogli izgubiti mnogo novca.

Njemački tinejdžer kosovskog porijekla je u svom prvom startu u Seriji A protiv Empolija briljirao i za 80 minuta je upisao gol i asistenciju u pobjedi rezultatom 2:1.

U Frosinoneu su zadovoljni njegovim učinkom, te nema sumnje kako će u nastavku sezone U19 reprezentativac Njemačke koji još uvijek može nastupati za seniore Kosova dobiti još prilike za igru.

Prema pisanju italijanskih medija, čelnici Frosinonea namjeravaju kupiti mladog napadača, a ukoliko to urade, Bayern će biti na velikom gubitku.

Naime, Bayern je posudio Ibrahimovića Frosinoneu uz klauzulu da ga italijanski klub može kupiti za samo 3,5 miliona eura.

Jasno je da bi Frosinone u tom slučaju prošao mnogo bolje od Bayerna koji bi mogao "za siću" izgubiti jednog od najvećih evropskih talenata, no Bayern ga ima priliku i vratiti.

Naime, u ugovoru o Ibrahimovićevoj posudbi postoje još dvije klauzule.

U slučaju da ga Frosinone kupi, Bayern ga u ljeto 2024. godine može vratiti za 11 miliona eura, a u ljeto 2025. godine za 14 miliona eura.

Čak i da Ibrahimovića kao 18-godišnjaka ili 19-godišnjaka budemo gledali u dresu Bayerna, jasno je da će Bavarci tada biti u minusu 7,5 ili 10.5 miliona eura.