Trener Željezničara
43

Bašić uoči duela sa Zvijezdom: Svaka utakmica je teška, pauza nam je dobro došla

N. K.
Nermin Bašić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nermin Bašić (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Fudbalskog kluba Željezničar Nermin Bašić obratio se danas medijima uoči sutrašnje utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će Plavi na Grbavici od 20:45 sati dočekati ekipu Zvijezde 09.
"Puno smo i dobro radili tokom reprezentativne pauze. Željeli smo doći na bolji nivo koji će nam dati bolje rezultate. Dotakli smo se nekih stvari što ranije nismo imali vremena. Odigrali smo i dvije prijateljske utakmice. Zvijezda je ekipa koja u stvaranju. Dovodili su jako kasno igrače koji nisu prošli pripreme. Međutim, imaju individualce naprijed koji mogu napraviti brojne probleme. Nadamo se dobroj i sadržajnoj utakmici te pobjedi koja nam je prijeko potrebna kako bi ušli u neki pozitivan niz. Nadam se da neće padati puno kiša i da će teren biti uslovan za igru. Očekujemo informaciju za dva nova igrača jesu li dobili radne dozvole kako bi znali hoće li biti u kadru. Željno iščekujemo tu utakmicu", rekao je Bašić na početku obraćanja.

Novi igrači Vahid Selimović i Aleksandar Boljević igrali su prijateljsku utakmicu protiv Zrinjskog i, prema riječima Bašića, pokazali su se u dobrom svjetlu.

"Nisu jedini koji su kasnili na pripreme. To je možda najgora stvar za trenera. To je proces, to vraćanje u formu. Ono što sam vidio u subotu protiv Zrinjskog me raduje. Karakterno su se dobro uklopili u svlačionicu. Profesionalni su, žele raditi i gladni su pobjeda. Dali će to biti sutra ili nekad kasnije, vidjet ćemo. Mislim da su dva velika pojačanja za nas", dodao je.

Bašić je istakao da su do sada svi iz igračkog kadra dobili priliku za igru pa će vjerovatno biti i nekih promjena za duel protiv Zvijezde.

"Imamo malih problema s njihovim formama, a ovi koji kucaju na vrata da ih zamijene nisu na tom nivou. Idemo na pobjedu. Bez obzira na rezultate, moramo biti Željo. Siguran sam da će biti dobro naše izdanje uz koji gol više", rekao je Bašić pa dodao:

"Nama je težak protivnik svako ko dolazi na Grbavicu. Moramo biti realni, nismo favoriti veliki ni protiv koga. Imamo pritisak veliki, ali igraš za Želju, igraš za navijače. Treba na terenu pokazati zašto nosimo ovaj grb. Vidjeli ste i najavu navijača, to je fenomenalna sinergija koja će ponovo sutra dati rezultate."

Za kraj se osvrnuo i na situaciju nakon izgubljenog derbija protiv Sarajeva.

"Derbi je najveća utakmica koju imate. I kada izgubite s 3:0 to nije dobro i bilo je šokantno narednih nekoliko dana. Međutim, moramo to zaboraviti. Bilo je stresno, ali što vas ne ubije, to vas ojača, napravi vam dodatnu motivaciju", poručio je Bašić.