Nogomet
8

Barcelona u 300 utakmica zaredom imala veći posjed lopte

Totalsport
Čudesan jubilej u nedjeljnom prvenstvenom dvoboju protiv Zaragoze (pobjeda 3-0) ostvarili su nogometaši Barcelone. Bila im je to 300. utakmica u nizu u kojoj su ostvarili veći posjed lopte od suparnika.

Dakako, sama činjenica da su imali loptu u nogama više od suparnika im nije u svakoj utakmici donosila pobjedu, ali i katalonskom su klubu itekako ponosni na ovaj podatak, s obzirom da najbolje oslikava njihovu dominaciju i napadački način igre. Ne čudi stoga da su se pohvalili time na svojoj internetskoj stranici, istakavši sve detalje impresivnog jubileja.

Od 7. maja 2008. godine niko nije nadmašio Barcelonu u posjedu lopte. Posljednji suparnik kojem je to uspjelo bio je Real Madrid koji je u završnici sezone 2007/08 pobijedio najvećeg rivala s 4-1 i ostvario 50,5 posto posjeda lopte.

Otada su Katalonci odigrali 185 utakmica u španskom prvenstvu, 62 u Ligi prvaka, 39 u Kupu kralja, osam u Španskom superkupu, četiri na Svjetskom klupskom prvenstvu i dvije u Evropskom superkupu i baš u svakoj od njih su kontrolisali loptu u najvećem dijelu dvoboja.