Nogomet
0

Barcelona poručila Xaviju da može ići ako želi

FENA
Xavi (Foto: EPA)
Xavi (Foto: EPA)
Barcelona je saopćila da neće stajati na putu Xaviju ukoliko želi napustiti katalonski klub ovog ljeta, prenosi "Goal".

Trener Al-Arabija Dan Petrescu u utorak je izjavio da je vezni igrač već potpisao predugovor s katarskim klubom, mada 34-godišnji igrač tek treba da donese odluku o svojoj budućnosti.

Xavi je trenutno u Brazilu s reprezentacijom Španije, ali se njegov agent Ivan Corretja u utorak susreo s predsjednikom Barcelone Josepom Mariom Bartomeuom i sportskim direktorom Andonijem Zubizarretom kako bi razgovarali o statusu igrača.

Odluka nije donesena, mada novi trener Luis Enrique namjerava da se sastane s veznim igračem i porazgovara o njegovim planovima.

"Xavi mi je bivši saigrač i veliki prijatelj. Bez obzira na to što želi da ide, sjest ćemo i porazgovarati o onome što želi", kazao je Luis Enrique nakon što je imenovan za trenera.

Barcelona je već dovela hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića iz Seville, a kako je poznato da Luis Enrique zahtijeva mnogo rada od svojih igrača nejasno je da li se Xavi može "uklopiti" u takvu filozofiju.

Prethodni trener Gerardo Martino ostavio je 34-godišnjeg igrača na klupi u odlučujućem meču prvenstva protiv Atletico Madrida, a španski reprezentativac sigurno ne želi ulogu rezervnog igrača u narednoj sezoni.