Primera
0

VIDEO / Barcelona "petardom" otvorila sezonu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Barcelone na impresivan su način krenuli u novu sezonu u španskom prvenstvu. U sklopu 2. kola Primere ekipa Josepa Guardiole savladala je na Camp Nou Villarreal s 5-0.

Dominirao je katalonski gigant od prve do posljednje minute i ponovo dokazao da je nogometni svijet za sebe, a na kraju je slavio sa dva gola Lionela Messija, te po jednim Thiaga Alcantare, Cesca Fabregasa, Alexisa Sancheza.

Otvarajući gol na susretu zabio je 20-godišnji Alcantara, koji je odapeo ljevicom s ruba kaznenog prostora, a njegov je udarac pronašao sam donji lijevi ugao golmana Diega Lopeza. Na 2-0 povisio je u 45. minuti Cesc Fabregas svojim debitantskim golom u španskom prvenstvu. Sjajno je donedavnog kapitena Arsenala u prostor proigrao Lionel Messi, a ovaj je potom predriblao golmana Lopeza i poentirao iskosa s desne strane.

Spomenutim rezultatom igrači su otišli na poluvrijeme, a već u drugoj minuti nastavka golman Villarreala ponovo je morao vaditi loptu iz mreže. Ovoga puta zabio je čileanski napadač Alexis Sanchez koji je malo iskosa s desne strane pronašao suprotni donji ugao gola "žute podmornice" nakon lijepe asistencije Alcantare i tako zabio premijerni gol u Barçinom dresu po transferu iz Udinesea.

Aktuelni španski i evropski prvak posao je priveo kraju sa dva gola najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija. Omaleni Argentinac zabio je u 52. i 74. minuti, prvo iskosa s desne strane nakon sjajnog proigravanja Andresa Inieste, a potom s koja dva metra od gola nakon milimetarski preciznog dodavanja Alcantare.

Tako je Barcelona na najbolji način odgovorila najvećem rivalu Real Madridu koji je u nedjeljnom dvoboju 2. kola slavio 6-0 na gostovanju kod Zaragoze uz hat-trick Cristiana Ronalda.

<OBJECT width="632" height="420"><PARAM name="movie" value="http://video.rutube.ru/56faf4d681841b53289cdce2b643ec28"></PARAM><PARAM name="wmode" value="window"></PARAM><PARAM name="allowFullScreen" value="true"></PARAM><PARAM name="flashVars" value="uid=4240086"></PARAM><EMBED src="http://video.rutube.ru/56faf4d681841b53289cdce2b643ec28" type="application/x-shockwave-flash" wmode="window" width="470" height="353" allowFullScreen="true" flashVars="uid=4240086"></EMBED></OBJECT>

Primera, 2. kolo:

Barcelona – Villarreal 5-0 (Alcantara 25, Fabregas 45, Sanchez 47, Messi 52, 75)