Nogomet
103

Barcelona kupila jednog, a dobila tri Halilovića

Klix.ba
Alen Halilović (Foto: AFP)
Alen Halilović (Foto: AFP)
Osim što su u klub doveli Alena Halilovića, Barcelona će u svoje mlađe kategorije prihvatiti i dvojicu njegove braće: petnaestogodišnjeg Dinu i devetogodišnjeg Damira, talente iz škole zagrebačkog Dinama.

Alenova majka Vanesa potvrdila je kako će cijela porodica preseliti u Barcelonu, što znači da Dinamo ostaje i bez talentirane Alenove braće.

"Barcelona je jedini klub u koji je Alen htio otići iz Dinama. I Alen i ja smo presretni, njemu je san bio zaigrati za Barcelonu“, rekao je Sejad Halilović, otac budućeg nogometaša Barcelone koji je ovom klubu, tokom pregovora, postavio uslov da se u Barcelonu mora preseliti cijela porodica.

"Dino je enorman talent, podsjeća na Alena, slične je konstitucije, veznjak, sjajna tehnika. Jedina razlika je što je Dino dešnjak. Mali Damir? E, taj bi trebao biti najbolji. Nisam ga osobno trenirao, no ljudi koji ga vode kažu da je najveći talent od sva tri brata", rekao je Jozo Bandić, trener u Dinamovoj školi.

Dinamo će za Halilovića inkasirati 5 milona eura i još po 2 milona za svaku sezonu u kojoj Halilović odigra najmanje deset utakmica za Barcelonu.