La Liga
99

Barcelona kiksala protiv Levantea i udaljila se od titule, Pjanić ponovo na klupi

H. H.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
U meču 36. kola španske La Lige nogometaši Levantea i Barcelone su u sjajnom meču remizirali 3:3, a novim kiksom ugašene su gotovo sve nade Katalonaca da se mogu domoći titule prvaka u preostala dva meča.

Barcelona je puno bolje otvorila meč i već u drugoj minuti preko Pedrija mogli su doći u vodstvo, no mladi veznjak katalonskog kluba šutirao je pored gola. Pedri je imao novu šansu u petoj minuti, ali mu je ovaj put golman Levantea zaustavio udarac.

Ipak, u 25. minuti nije bilo spasa za domaći tim. Strijelac gola bio je Lionel Messi nakon centaršuta Albe s lijeve strane, a on je lijepio pogodio iz voleja i tako donio zasluženo vodstvo Barceloni. To je bio 29. gol Messija u ovoj sezoni.

Drugi gol za gostujući tim postigao je Pedri samo osam minuta nakon toga i to nakon asistencije Dembelea, a do kraja prvog poluvremena Barcelona je imala još nekoliko šansi no nije uspjela postići gol.

Nastavak meča počeo je šokantno za Barcelonu jer su domaći za samo dvije minute postigli dva gola i izjednačili na 2:2.

Prvo je Melero u 57. minuti glavom smanjio rezultat, a samo 120 sekundi kasnije, Morales je lijepim golom poravnao.

Ipak, u 64. minuti Dembele je vratio prednost Kataloncima pogodivši za 3:2 i kada se činilo da će Barca upisati očekivani trijumf i barem privremeno preuzeti vrh, sedam minuta prije kraja Leon je izjednačio za konačnih 3:3.

Barca je tako izgubila gotovo sve šanse da se do kraja domogne titule, a naš Miralem Pjanić je i ovaj susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Što se tiče ostalih utakmica 36. kola, Atletico Madrid će u srijedu igrati protiv Real Sociedada na svom terenu dok će Real Madrid igrati protiv Granade u gostima. Taj susret se igra u četvrtak, a u slučaju da madridski klubovi ostvare pobjede, jasno je da će Barca ispasti iz trke za naslov i da je prednost najbližih rivala nedostižna.

Katalonce do kraja još očekuje domaći meč s Celtom i gostovanje Eibaru.

Rezultat i strijelci:

Levante - Barcelona 3:3 (Melero 57', Morales 59', Leon 83' / Messi 26', Pedri 34, Dembele 64'')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore