"Skroman budžet"
21

Barcelona ismijana zbog načina objave produženja ugovora s Dembeleom

N. K.
Dembele produžio ugovor (Foto: Screenshot)
Dembele produžio ugovor (Foto: Screenshot)
Barcelona je ismijana na društvenim mrežama zbog jednostavnog i neupečatljivog najavnog videa za novi ugovor Ousmanea Dembelea.

Ugovor francuskog reprezentativca s Kataloncima istekao je 30. juna i bilo je intenzivnih nagađanja o njegovoj budućnosti.

Međutim, Dembele je na kraju potpisao novi dvogodišnji ugovor za koji se kaže da uključuje smanjenje plate, ali i brojne bonuse vezane uz učinak. Mediji također navode da u ugovoru postoji klauzula o raskidu.

Nakon što se naveliko medijski raspisalo u medijima, Barce je jutros i službeno potvrdila vijest.

Na videonajavi se moglo vidjeti Dembeleovo ime ispisano na ploči s brojem "2022" ispred njega. Zatim je izbrisao posljednju cifru i zamijenio je pa je ostao broj "2024" kako bi ažurirao vrijeme svog boravka na Camp Nou.

Ipak, to nije prošlo dobro na društvenim mrežama pa se mnogi šale kako Barca u problemima s novcem nije imala budžet za izradu odgovarajućeg videa:

[TWITTER]1547523221284683778[/TWITTER]
Dembele je u Barceloni od 2017. godine kada je došao kao 20-godišnjak iz Borussije Dortmund za početnu naknadu od 105 miliona eura te je zamijenio Neymara nakon rekordnog transfera Brazilca u Paris Saint-Germain.

Upisao je 150 nastupa, postigao 32 gola i asistirao za još 34 u pet sezona.