Napušta Evropu
13

Balotelli blizu novog kluba: On bi za naše navijače bio kao Maradona

K. H.
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Italijanski nogometaš Mario Balotelli blizu je potpisa ugovora s brazilskim klubom Vasco da Gamom, a Fabio Cordella, čovjek koji je zadružen za ovaj transfer, kaže da bi Balotelli bio "poput Maradone" za navijače ovog kluba.

Balotelli je bez kluba nakon što je na kraju prošle sezone napustio Bresciju, a kako se u ovom klubu nije proslavio, nijedan tim tokom ljetnog prijelaznog roka nije ga želio dovesti u svoje redove i on je još uvijek slobodan agent i kao takav ima sam pravo birati gdje će nastaviti karijeru.

Brescija je ispala iz Serije A, a Balotelli je klub napustio nakon velikih svađa koje su uslijedile nakon što je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a najžešći okršaj navodno je imao s predsjednikom kluba koji je mu je na kraju i zabranio dolazak u klupski trening-kamp.

Ranije se pisalo da bi Balotelli mogao potpisati ugovor s engleskim niželigašem Barnsleyjem, no čini se da bi ipak mogao ostati u Seriji A, ali ne italijanskoj već onoj brazilskoj gdje ga u svoje redove želi dovesti Vasco da Gama.

"Volio bi doći ovdje. Ne zaboravite, Vasco je drugi najtrofejini klub na svijetu nakon Real Madrida. Mislim da ne mora doći u Rio i praviti gluposti, on je zrela osoba i zna kako se treba ponašati. Vasco je klub koji se stalno bori protiv rasizma, a nadam se da će nas moći sačekati i potpisati za naš klub", rekao je Fabio Cordella za Corriere dello Sport, a riječ je o čovjeku koji ne obavlja nijednu funkciju u ovom klubu, ali je u direktnoj vezi s predsjednikom.

Nakon toga, rekao je da bi Balotelli za navijače ovog kluba bio kao Maradona.

"Nadam se da ćemo uspjeti da ga potpišemo 15. januara. Vascu je potreban igrač poput Balotellija, a njemu klub poput Vasca. Za naše navijače on bi bio poput Maradone", rekao je Cordella.

Balotelli je u karijeri igrao za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille i Bresciju, a za reprezentaciju Italije debitovao je 2010. godine.