Termin 5. juli 2013. godine
5

Ballack samostalno planira svoju oproštajnu utakmicu

Totalsport
Michael Ballack (Foto: AFP)
Michael Ballack (Foto: AFP)
Bivši kapiten njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack (36) samostalno planira vlastitu oproštajnu utakmicu, javlja kelnski Express.

Termin odigravanja iste trebao bi biti 5. jula 2013. godine, a za mjesto kandiduju Leipzig, Kaiserslautern i Leverkusen.

Nekadašnji veznjak Kaiserslauterna, Bayer Leverkusena, Bayerna i Chelseaja je 2. oktobra ove godine odlučio zaključiti karijeru u kojoj je odigrao 98 utakmica za njemačku vrstu i postigao 42 pogotka. Tokom 2011. godine mu je Njemački nogometni savez ponudio da odigra dvije prijateljske utakmice kako bi broj nastupa za "elf" zaokružio na 100, ali Ballack je to odbio, uvrijeđen jer ga selektor Joachim Löw nije vodio na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku godinu dana ranije, a ponudu DFB-a nazvao je farsom.

Za Ballackovu "oproštajku" pozivnice će dobiti brojna ugledna imena poput Josea Mourinha, Didiera Drogbe, Franka Lamparda, Ashleyja Colea, Bastiana Schweinsteigera, Mesuta Özila, a navodno će ista biti upućena i najboljem svjetskom nogometašu Lionelu Messiju.