Nogomet
0

Baković: Sa Sušićem ćemo razgovarati ove sedmice

FENA
Sušić i Baković (Foto: Klix.ba)
Sušić i Baković (Foto: Klix.ba)
Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković najavio je da će tokom ove sedmice biti obavljen razgovor sa Safetom Sušićem o njegovom odlasku ili ostanku na dužnosti selektora.

"Trenutno smo u fazi dogovaranja sastanka s dosadašnjim selektorom Sušićem, vidjet ćemo da li će on biti i budući. To naravno zavisi od dogovora koji slijede. U ovom trenutku bilo bi prejudiciranje bilo šta drugo reći, osim da postoji dobra volja s obje strane da razgovaramo o eventualnom nastavku saradnje. Da li će doći do toga i da li ćemo pronaći zajednički jezik, to ćemo vidjeti", kazao je Baković u izjavi za Agenciju Fena.

On je dodao da će od epiloga tih razgovora i pregovora zavisiti daljnji tok događaja i aktivnosti.

"Naravo, ako se to završi uspješno onda nema potrebe za nekim drugim aktivnostima, ako ne onda će Savez preduzeti druge korake za rješavanje pitanja selektora, imajući u vidu da se približava početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Za dva mjeseca mi već igramo prvu utakmicu u kvalifikacijama i ovo se pitanje nameće na samo kao bitno nego i veoma hitno", kazao je Baković.