Vjeruje u "bolje sutra"
163

Bajevićev pomoćnik poručio: Išli smo na rizik, kriteriji će u budućnosti biti drugačiji

K. H.
Rusmir Cviko
Rusmir Cviko
Pomoćnik selektora Dušana Bajevića - Rusmir Cviko, nakon meča je rekao da je rezultat protiv Poljske realan (1:2:), ali da stručni štab naše reprezentacije nakon dvije utakmice ima jasniju sliku o igračima koje će pozivati u budućnosti.

Podsjećamo, Zmajevi su u 2. kolu UEFA-ine Lige nacija poraženi od Poljske rezultatom 2:1. Cviko je rekao da nijedan poraz nije lijep, ali je svjesan da je naš tim imao puno promjena u startnoj postavi te nakon toga i puno problema s povredama.

"Nijedan poraz nije lijep, pogotovo na domaćem terenu. Imali smo rotacije i prominjili sedam igrača, išli smo na svjesni rizik, ali imamo neke odgovore i drugačije ćemo postavljati kriterije za pozive u budućnosti", rekao je Cviko u izjavi za Novu BH pa nastavio:

"Željeli smo da imamo 25 igrača da možemo rotirati i izvući maksimum iz svakog igrača, imali smo peh jer se Gojak povrijedio u prvom poluvremenu te do posljednjeg trenutka nismo znali da li će igrati, nakon čega smo odlučili ubaciti Višću. Morali smo promijeniti sistem s ulaskom Džeke, nakon čega smo primili gol... Mislim da je ovo objektivan rezultat, možemo žaliti za jednim bodom, ali imamo i jednu širu sliku koju smo dobili nakon dva meča", rekao je pomoćnik selektora.

Za kraj, istakao je da je cilj naše reprezentacije plasman na Evropsko prvenstvo te da se nada da će, uz naporan i disciplinovan rad u budućnosti, sve biti dobro.

"Naš cilj je ostati i zadržati se u Ligi A, ali nažalost nismo iskoristili šanse u večerašnjem meču. Moramo poboljšati završnicu, napraviti dobru atmosferu i biće to dobro, ne sumnjam", kazao je on i nastavio:

"Velika i teška utakmica je pred nama, napravit ćemo veliku analizu u kojoj ćemo pokušati ispraviti sve greške iz prethodne dvije utakmice te izboriti nastup na Evropskom prvenstvu", rekao je Cviko.