Završio mandat
901

Bajević: Da li me je stid? Ne, ponosan sam što sam bio selektor BiH

E. B.
Dušan Bajević (Foto: EPA-EFE)
Dušan Bajević (Foto: EPA-EFE)
Dušan Bajević je nakon posljednje utakmice na klupi Bosne i Hercegovine istakao da je ponosan što je bio selektor svoje zemlje.

Na pitanje novinara nakon poraza od Italije da prokomentariše svoj mandat, po svim rezultatskim parametrima neuspješan, Bajević je rekao:

"Mislite da li me je stid? Niije me stid, ponosan sam sto sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo, nismo uspjeli. Nikoga ne trebate optuživati osim mene, ja sam taj koji je krivac", rekao je Bajević i još jednom potvrdio da se radi o pravom gospodinu kakav je bio uvijek i kao igrač ali i kao trener.

Kako je istakao, analizirat će sve u narednih nekoliko dana, a nije želio mnogo govoriti ni o današnjoj utakmici.

"Danas nismo mogli ništa uraditi. Poremetilo nas je ovo sve oko korone, što ne znamo kada će koji igrač izostati", rekao je Bajević i dodao:

"izuzetno mi je žao i osjećam se krivim zbog povrede Siniše Saničanina koji se povrijedio jer ga nisam zamijenio. Nisam imao igrača na tom mjestu, toga sam se bojao prije utakmice. Dečko daje sve od sebe, igra sve utakmice, ne žali se ni na šta i zaista mi ga je žao", rekao je Bajević.

Bajević se potom i zahvalio svim igračima i stručnom štabu.

"Zahvaljujem se igračima na odnosu i ponašanju, saradnicima koji su bili izuzetno dobri i jaki, koji znaju svoj posao", rekao je.

Što se tiče budućnosti reprezentacije, Bajević kaže:

"Treba nam novi selektor, treba se dosta toga promijeniti. Mijenja se i predsjednik, trebaju se ciljevi postaviti. Ako nemaš ciljeve, nemaš ništa. Otvorili smo vrata nekim igračima, ali ako se ovo nastavi s koronom, ovo je sve badava", rekao je Bajević.