Ispoštovali minut šutnje
27

Bad Blue Boysi ostavili prazne stolice i poslali poruku uhapšenim kolegama u Grčkoj

D. P.
Prazne stolice na Maksimiru (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Prazne stolice na Maksimiru (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Susret Dinama i AEK-a igra se u Zagrebu s početkom u 20 sati, a to je bila prilika da navijači zagrebačkog kluba pošalju poruke podrške kolegama koje su uhapšene u Grčkoj.

Uvertira za dvomeč Dinama i AEK-a je prošla na najgori mogući način, sukobom navijača sa smrtnim ishodom jer je preminuo jedan navijač atinskog kluba. Stoga, prva utakmica je odgođena, a večeras se igra meč u Zagrebu pod velikim policijskim nadzorom, iako je dolazak gostujućih pristalica zabranjen.

Kako su u grčkim zatvorima trenutno brojni navijači Dinama koji su učestvovali u neredima, a ima ih oko stotinu, tako su Bad Blue Boysi u večerašnjoj utakmici poslali poruke podrške za svoje kolege s tribine.

Na sjevernoj tribini Maksimira ciljano su ostavljene prazne centralne stolice, koje "čekaju" uhapšene navijače, a onda su najvatrenije pristalice Dinama poslale nekoliko poruka.

"Sjever uz odsutne", "Izdržite braćo", stoji u porukama na tribini gdje su smješteni najvatreniji navijači zagrebačkog kluba.

Prije početka utakmice održan je minut šutnje za ubijenog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, a cijeli stadion Maksimir je to ispoštovao, uključujući i sjevernu tribinu s Bad Blue Boysima. Nakon toga, susret je počeo.

Svi igrači AEK-a, koji nose crne trake u kojim odavaju počast svom tragično preminulom navijaču, izviždani su po ulasku na teren, osim nekadašnjeg igrača Dinama Domagoja Vide, koji je pozdravljen aplauzima.