Nogomet
223

Azmir Husić otkriva: Premije su bile za utakmicu protiv Mladosti iz Velike Obarske

Klix.ba
Azmir Husić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Azmir Husić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Suspendovani predsjednik Slobode Azmir Husić otkrio je za naš portal za koju je utakmicu njegovom klubu obećana premija od FK Sarajevo. Radi se o utakmici pretposljednjeg 29. kola BHT Premijer lige iz prošle sezone kada je Sloboda na Tušnju dočekala Mladost iz Velike Obarske. Tuzlaci su slavili rezultatom 3:2.

"Utakmica za koju su obećane premije je utakmica 29. kola prošle sezone kada smo dočekali Mladost iz Velike Obarske. Tada je Sarajevo gostovalo Vitezu. Zašto premije, zaključite sami", kazao nam je Husić.

Više od toga nije želio reći, a stanje na tabeli prije 29. kola bilo je kao na slici prikazanoj ispod. U 29. kolu Sarajevo je imalo 60 bodova i gostovalo je Vitezu (26 bodova) koji se borio za opstanak kao i Mladost (25 bodova). Sloboda (37 bodova) je bila sigurna na sredini tabele, a Bordo klub se borio za titulu.

29. kolo BHT Premijer lige (2014/15.): Sloboda - Mladost Velika Obarska (3:2) (Foto: Transfemarkt.de)
29. kolo BHT Premijer lige (2014/15.): Sloboda - Mladost Velika Obarska (3:2) (Foto: Transfemarkt.de)

Sloboda je slavila rezultatom 3:2 protiv Mladosti, dok je Sarajevo rezultatom 3:0 savladalo Vitez u gostima.

Nakon toga, u posljednjem kolu Sarajevo je savladalo Slobodu (3:1) i osvojilo titulu (66 bodova), Vitez (26 bodova) je poražen od Travnika (2:0), dok je Mladost (26 bodova) remizirala sa Zvijezdom (1:1) i ispala iz lige.

Za pobjedu protiv Mladosti, Slobodi je iz FK Sarajevo obećano 20.000 maraka koje je Husić spominjao nakon prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Slobode i Sarajeva na Tušnju (2:1).