Bundesliga
121

Augsburg i Demirović napravili senzaciju protiv smušenog Bayerna, četiri meča su bez pobjede

K. H.
Augsbrug - Bayern (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Augsburga napravili su senzaciju u meču 7. kola njemačke Bundeslige pobjedom protiv Bayerna na svom terenu rezultatom 1:0, dok je Borussija Dortmund slavila u velikom derbiju protiv Schalkea, također rezultatom 1:0.

Augsburg je do pobjede protiv Bayerna došao golom u 59. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, na drugoj stativi ostao je Iago, vratio je loptu pred gol Bayerna, a na pravom mjestu bio je Berisha koji matira Neura i donosi prednost svom timu.

Mogao je Bayern ubrzo doći do poravnanja, ali Sane nije pogodio za 1:1, pa je rezultat do kraja susreta ostao 1:0 za domaću selekciju i Augsburg je ostvario treću pobjedu u sezoni.

Naš Ermedin Demirović igrao je u prvoj postavi Augsburga, a na terenu je bio do 67. minute.

Što se tiče Bayerna, njima je ovo prvi poraz u sezoni, no prije toga su imali tri remija i jasno je da početak sezone nije onakav kako su očekivali. Trenutno su na četvrtom mjestu i imaju tri boda manje od Borussije Dortmund, a ukoliko Union Berlin slavi protiv Wolfsburga na svom terenu, onda će za prvim mjestom zaostajati pet bodova.

Od ostalih mečeva izdvajamo pobjedu Borussije Dortmund u velikom rurskom derbiju protiv Schalkea rezultatom 1:0, a jedini gol za domaći tim postigao je Moukoko u 79. minuti.

Ovaj meč obilježila je teška povreda Marca Reusa koji je u prvom poluvremenu na nosilima i sa suzama u očima iznesen s terena, a vrlo vjerovatno će i propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Eintracht iz Frankfurta je rezultatom 3:1 pobijedio Stuttgart u gostima, dok je meč između Bayera i Werdera završen bez pobjednika (0:0).

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore